Vakantie Chicken

Als je aan Alaska denkt, zul je waarschijnlijk denken aan de gletsjers van Anchorage, de fjorden van Juneau of de aurora borealis in Fairbanks. Maar er is één klein stadje in het midden van Alaska dat vaak over het hoofd wordt gezien: Chicken. Als je op zoek bent naar een verborgen parel om te bezoeken, dan is Chicken de perfecte plek. In dit artikel lees je alles over deze unieke vakantiebestemming.

Waar ligt Chicken?

Laat ons beginnen met waar Chicken eigenlijk ligt. Het stadje is gevestigd in het binnenland van Alaska, op ongeveer 160 kilometer ten noordoosten van Tok en 112 kilometer ten westen van de Canadese grens. Het is omgeven door de ongerepte wildernis van de Yukon-Tanana uplands en is alleen bereikbaar via de Taylor Highway.

De geschiedenis van Chicken

De naam van het stadje is net zo uniek als de plek zelf. De oorsprong van de naam “Chicken” is onbekend. Een van de verhalen is dat de plaatselijke goudzoekers in 1902 een wedstrijd hadden om wie het snelst een houten standbeeld van een kip kon bouwen. Een ander verhaal gaat over een groep goudzoekers die in de omgeving van de stad stuitte op een enorme groep wilde hanen en kippen. Na dit voorval veranderde de oude naam van het naburige Chicken Creek in Chicken.

Activiteiten in Chicken

Chicken is een kleinschalige plek, maar er is genoeg te doen. Het stadje is omringd door bergen, rivieren en bossen, wat zorgt voor een prachtige omgeving voor outdoor activiteiten. Je kunt hier bijvoorbeeld wandelen, mountainbiken, vissen, jagen, paardrijden, varen en nog veel meer. Als je de wilde dieren graag van dichtbij wilt ervaren, kun je deelnemen aan een wildlifetour. Je kunt hier onder andere elanden, beren, wolven en adelaars spotten.

Het goudzoeken in Chicken

Een van de grootste attracties van Chicken is goudzoeken. Er zijn nog steeds verschillende mijnen in de omgeving, waarvan sommige open zijn voor publiek. Het goudzoeken is een echte ervaring en iedereen kan het doen, van jong tot oud. Bij de mijnen kun je goudzeven huren, leer je hoe je goud kunt zoeken en krijg je tips en trucs van de experts.

Accommodaties in Chicken

In Chicken vind je geen grootse hotels, maar dat past eigenlijk alleen maar bij de charme van het stadje. Er is genoeg keuze uit kleine motels en cottages, die vaak worden gerund door locals. Er zijn ook kampeerplekken in de buurt van de stad, die perfect zijn voor kampeerliefhebbers.

Het weer in Chicken

Als je in de zomer naar Chicken gaat, kun je genieten van aangename temperaturen van ongeveer 20 graden Celsius. De winter in Chicken kan wel extreem zijn, dus als je hier in de winter naartoe wilt, moet je je goed voorbereiden. In de winter kan het hier wel 40 graden onder nul worden.

Festivals in Chicken

Voor zo’n klein stadje heeft Chicken ook een aantal festivals die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het bekendste festival van de stad is de goudzoeker parade, die jaarlijks wordt gehouden op de 4e van juli. In de winter kun je hier ook het Chickenstock Music Festival bezoeken.

De lokale keuken in Chicken

Als je in Chicken bent, moet je zeker de lokale lekkernijen proberen. Een van de meest populaire lokale gerechten is “Chickenpot pie”, dit gerecht is al te verkrijgen sinds de oprichting van de stad. Een ander gerecht dat je geprobeerd moet hebben is “Reindeer sausage”.

Tips voor een bezoek aan Chicken

Als je van plan bent om Chicken te bezoeken zijn er een aantal dingen die je als toerist moet weten. Ten eerste is geheel Chicken een “dry town”, wat betekent dat het verboden is om hier alcohol te drinken. Zorg daarom dat je alcohol meeneemt vanuit Tok of Dawson City. Verder is het handig om te weten dat het stadje geen pinautomaten heeft, dus zorg dat je genoeg cash geld bij je hebt.

Conclusie

Chicken, Alaska is misschien niet de meest voor de hand liggende vakantiebestemming, maar het is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het stadje is omringd door prachtige natuur en er is genoeg te doen. Het goudzoeken is een echte aanrader en het lokale eten is verrukkelijk. Als je op zoek bent naar een unieke plek om te bezoeken, ga dan naar Chicken.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kom ik in Chicken?

Chicken is te bereiken via de Taylor Highway. Het dichtstbijzijnde stadje is Tok.

2. Wanneer is de beste tijd om Chicken te bezoeken?

De zomer is de beste tijd om Chicken te bezoeken. Temperaturen zijn dan aangenaam en er zijn veel activiteiten te doen.

3. Moet ik mijn eigen materiaal meenemen voor goudzoeken in Chicken?

Bij de mijnen kun je alles huren wat je nodig hebt voor het goudzoeken.

4. Kan ik in Chicken verblijven met een beperkt budget?

Absoluut, er zijn genoeg kleinschalige accommodaties en campings waar je voor een gunstige prijs kunt overnachten.

5. Is Chicken veilig om te bezoeken?

Ja, over het algemeen is Chicken een veilige stad. Natuurlijk moet je je net als in elk ander stadje bewust zijn van je omgeving.