Vakantie Arusha

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming vol avontuur en natuurpracht? Dan is Arusha in Tanzania zeker iets voor jou! Deze stad is gelegen aan de voet van de majestueuze berg Kilimanjaro en biedt een adembenemend uitzicht op de omringende savannevlaktes en de vele nationale parken. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over Arusha als vakantiebestemming.

Inleiding tot Arusha

Arusha is een bruisende stad gelegen in het noorden van Tanzania. Het is de toegangspoort tot enkele van de meest iconische nationale parken van het land, zoals het Serengeti National Park, het Lake Manyara National Park en het Tarangire National Park. Dit maakt van Arusha de ideale uitvalsbasis voor wie op safari wil gaan.

Hoe bereik je Arusha?

Als je naar Arusha wilt reizen, kun je het beste met het vliegtuig gaan. De dichtstbijzijnde luchthaven is Kilimanjaro International Airport, dat op een uur rijden van Arusha ligt. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar deze luchthaven vliegen, waaronder KLM, Kenya Airways en Qatar Airways.

De beste tijd om naar Arusha te reizen

De beste tijd om naar Arusha te reizen is van juni tot oktober, tijdens het droge seizoen. Tijdens deze periode kun je genieten van zonnige dagen en weinig regen, wat het perfect maakt om op safari te gaan en de natuurpracht van de nationale parken te ontdekken.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden in Arusha?

1. Mount Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en is een spectaculaire bezienswaardigheid. Er zijn verschillende routes om de berg te beklimmen, maar de meest populaire is de Machame Route. Het beklimmen van de berg duurt meestal vijf tot zes dagen, en de uitzichten vanaf de top zijn onbeschrijflijk mooi.

2. Nationale parken

Arusha is de toegangspoort tot enkele van de meest iconische nationale parken van Tanzania. Het Serengeti National Park is waarschijnlijk het bekendste park, en biedt een onvergetelijke safari-ervaring met wilde dieren zoals leeuwen, olifanten en giraffen.

3. Het Arusha National Park

Het Arusha National Park is een klein park, maar biedt een diversiteit aan wildlife en landschappen. Zo kun je er zebra’s, giraffen, buffels en antilopen spotten. Het park is ook de thuisbasis van de Mount Meru, een vulkaan die je kunt beklimmen voor een adembenemend uitzicht op de omgeving.

4. Het Lake Duluti

Het Lake Duluti ligt op zo’n 20 minuten rijden van Arusha en biedt een oase van rust. Het is een prachtig meer om te wandelen of te vissen.

Wat zijn de beste activiteiten om te doen in Arusha?

1. Safari’s

Een bezoek aan Arusha is niet compleet zonder op safari te gaan. Je kunt een safari boeken vanuit Arusha naar de nationale parken, waar je de kans hebt om wilde dieren zoals leeuwen, olifanten en giraffen van dichtbij te zien.

2. Wandelen

Arusha biedt verschillende wandelroutes die je langs de mooiste plekjes van de omgeving leiden. Zo kun je bijvoorbeeld de Mount Meru beklimmen voor een adembenemend uitzicht op de savannevlaktes.

3. Bezoek aan traditionele Maasai dorpen

Bezoek de traditionele Maasai dorpen om meer te leren over de cultuur van de lokale bevolking en om hun ambachtswerk zoals sieraden en manden te ontdekken.

Wat moet je weten voordat je naar Arusha gaat?

1. Visa

Als je naar Tanzania reist, heb je een visum nodig. Je kunt dit visum online aanvragen of bij aankomst op de luchthaven.

2. Vaccinaties

Als je naar Tanzania reist, wordt het aangeraden om je te laten vaccineren tegen gele koorts, hepatitis A en B, difterie, tetanus en polio.

3. Valuta

De Tanzaniaanse Shilling is de lokale valuta van Tanzania. Het is aan te raden om geld te wisselen bij een bank of wisselkantoor omdat de koersen op de zwarte markt onbetrouwbaar kunnen zijn.

Conclusie

Arusha is een prachtige vakantiebestemming voor iedereen die op zoek is naar een avontuurlijke vakantie. Met de vele nationale parken en het adembenemende uitzicht op de Kilimanjaro, biedt de stad talloze mogelijkheden. De stad is goed bereikbaar en biedt voor ieder wat wils. Als je op zoek bent naar nieuwe ervaringen en wilde dieren wilt zien in hun natuurlijke habitat, dan is Arusha zeker de vakantiebestemming voor jou.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik op safari gaan in Arusha?

Ja, Arusha is de toegangspoort tot enkele van de meest iconische nationale parken in Tanzania, zoals het Serengeti National Park, het Lake Manyara National Park en het Tarangire National Park. Je kunt hier op safari gaan en wilde dieren spotten in hun natuurlijke habitat.

2. Moet ik een visum aanvragen om naar Arusha te gaan?

Ja, als je naar Tanzania reist, heb je een visum nodig. Je kunt dit visum online aanvragen of bij aankomst op de luchthaven.

3. Moet ik me laten vaccineren voordat ik naar Arusha ga?

Ja, als je naar Tanzania reist, wordt het aangeraden om je te laten vaccineren tegen gele koorts, hepatitis A en B, difterie, tetanus en polio.

4. Wat is de beste tijd om naar Arusha te reizen?

De beste tijd om naar Arusha te reizen is van juni tot oktober, tijdens het droge seizoen. Tijdens deze periode kun je genieten van zonnige dagen en weinig regen, wat het perfect maakt om op safari te gaan en de natuurpracht van de nationale parken te ontdekken.

5. Is het veilig om naar Arusha te reizen?

Ja, Tanzania is over het algemeen een veilig land om te reizen. Uiteraard moet je wel, zoals op elke reis, alert zijn voor diefstal en andere mogelijke risico’s.