Vakantie Swaziland

Swaziland is een klein land tussen Zuid-Afrika en Mozambique en bestaat voornamelijk uit hooglanden en laaglanden. Het land staat bekend om zijn ongerepte wildreservaten, traditionele cultuur en gastvrije bevolking. In dit artikel ontdek je de beste bezienswaardigheden van Swaziland, van het verkennen van het wild tot het ervaren van de lokale cultuur.

1. Kalahari Game Reserve: ontdek het ongerepte wild

Het Kalahari Game Reserve is een beschermd gebied dat zich uitstrekt over de grens van Swaziland en Zuid-Afrika en is de thuisbasis van verschillende wilde dieren. Het reservaat biedt safari’s met gidsen die je kunnen helpen om leeuwen, cheeta’s, giraffen en veel meer van dichtbij te zien.

2. Mlilwane Wildlife Sanctuary: ervaar het wild in zijn natuurlijke omgeving

Mlilwane Wildlife Sanctuary biedt een unieke kans om dichter bij de natuur te komen door middel van wandeltochten en paardrijtochten. Dit reservaat is de thuisbasis van neushoorns, buffels, antilopen, nijlpaarden en meer dan 200 vogelsoorten.

3. Ezulwini-vallei: een pittoresk landschap

De Ezulwini-vallei is een plek waar de groene glooiende heuvels naadloos overgaan in de prachtige lucht. Het gebied heeft veel accommodaties en restaurants; je kunt hier ook traditionele handgemaakte Afrikaanse producten kopen.

4. Het koninklijk dorp: een geweldige plek om de cultuur van Swaziland te ervaren

Het koninklijk dorp, gelegen in het noordwesten van Swaziland, is een plaats waar bezoekers inzicht krijgen in de traditionele manier van leven van de Swazi-mensen en de rol van het koningshuis. Het dorp heeft ook veel unieke kraampjes waar je het beste handgemaakte keramische en houten producten kunt vinden.

5. Sibebe Rock: een adembenemend uitzicht

Sibebe Rock is een van de grootste granieten rotsen in de wereld. Het is gelegen in het westen van het land biedt het een prachtig uitzicht over de weelderige groene heuvels van Swaziland.

6. Malolotja Nature Reserve: dompel jezelf onder in de natuur

Malolotja Nature Reserve is de thuisbasis van een diversiteit aan wilde dieren, waaronder de gestreepte mikado-gifkikker. Hier kunnen bezoekers wandelen, vogels kijken, mountainbiken en wildwaterraften.

7. Mantenga Cultural Village: leer de traditionele manieren kennen

In Mantenga Cultural Village bieden traditionele dansexhibities en traditionele huizen, bezoekers reiziger, een inzicht in de gebruikelijke manier van leven en historie van Swazi-mensen.

8. Mkhaya Game Reserve – waar wildlife bloeit

Mkhaya Game Reserve is een andere bezienswaardigheid waar de wilde dieren van Swaziland bloeien. Een huis om de zeldzame Afrikaanse wilde de honden, dit reservaat biedt ook tochten via kano’s terwijl u geniet van de dieren in hun natuurlijke omgeving.

9. Swazi Candle Factory: handgemaakte kaarsen van hoge kwaliteit

Swazi Candle Factory werd opgericht in de jaren 1980 en is een geweldige plek om wat ambachtelijke en handgemaakte kaarsen van hoge kwaliteit te kopen. De kaarsen zijn gemaakt van paraffine en bijenwas en je kunt ze zien terwijl ze worden gemaakt.

10. Het ambachtscentrum Gables: the place to be voor handgemaakte producten

The Gables is een ambachtencentrum en markt waar mensen terecht kunnen voor lokaal geproduceerde handgemaakte producten, zoals textiel, keramiek en houten gereedschappen. De producten zijn van hoge kwaliteit en je kunt de makers van de producten ontmoeten.

11. Swazi-markten: winkelen en ervaren

Swaziland heeft vele lokale markten waar je samen met de lokale bevolking een onvergetelijke tijd kunt hebben. Je kunt hier handgemaakte producten vinden tegen betaalbare prijzen.

12. Het Hlane Royal National Park: observeren van wilde dieren

Het Hlane Royal National Park, gelegen in het oosten van Swaziland, biedt reizigers een spectaculair uitzicht op wilde dieren. Het park is de thuisbasis van onder meer neushoorns, olifanten en leeuwen.

13. Het schilderachtige Pigg’s Peak: een adembenemend landschap

Pigg’s Peak is gelegen in het noorden van Swaziland en biedt een spectaculair uitzicht op bergen en landschappen. Het gebied heeft veel boomgaarden en je kunt hier het beste houtwerk en houten producten kopen.

14. De Geordie’s Inn: een authentiek plaats

De Geordie’s Inn is een oude, stijlvolle en authentieke plaats gelegen in het hart van Swaziland en biedt reizigers toegang tot prachtige uitzichten over het platteland en een geweldige ervaring.

15. Het Phophonyane Nature Reserve: de verborgen parel van Swaziland

Het Phophonyane Nature Reserve is een van de verborgen parels ​​van Swaziland. Dit is een groot en afgelegen reservaat dat bestaat uit 36 watervallen en biedt reizigers de kans om te genieten van de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving.

Swaziland is veel meer dan alleen wild – het is een plek waar geschiedenis, cultuur en natuur samenkomen. Als je op zoek bent naar een boeiende en onvergetelijke ervaring, dan is Swaziland de plek voor jou.

Veelgestelde vragen

Wat is Swaziland?

Swaziland is een klein land tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Het land bestaat voornamelijk uit hooglanden en laaglanden, en staat bekend om zijn ongerepte wildreservaten, traditionele cultuur en gastvrije bevolking.

Wat zijn de beste bezienswaardigheden in Swaziland?

De beste bezienswaardigheden van Swaziland zijn onder meer wildreservaten zoals het Mlilwane Wildlife Sanctuary en het Kalahari Game Reserve, traditionele dorpen zoals het Koninklijk dorp en culturele bezienswaardigheden zoals het Mantenga Cultural Village.

Wat zijn de beste activiteiten om te doen in Swaziland?

Er zijn tal van activiteiten die je in Swaziland kunt doen, waaronder wild bekijken, wandelen, paardrijden, wildwaterraften, het verkennen van het landschap en het genieten van het lokale eten en de cultuur.

Wanneer is de beste tijd om Swaziland te bezoeken?

De beste tijd om Swaziland te bezoeken is tijdens de winter, van mei tot september. De temperaturen zijn mild en de dieren zijn actiever in deze tijd van het jaar.

Wat is de valuta van Swaziland?

De valuta van Swaziland is de Lilangeni, maar de Zuid-Afrikaanse Rand wordt ook geaccepteerd.