Vakantie Manilla

Manila is een levendige stad vol geschiedenis en cultuur. Het is een bestemming waar elke reiziger iets kan vinden dat hem of haar interesseert, of het nu gaat om een ​​museum, een avontuur in de natuur of heerlijk eten. Hier zijn vijftien plaatsen in en rond Manila die je niet mag missen:

Intramuros: De oude binnenstad van Manila

Intramuros is een ommuurde stad binnen Manila die dateert uit de Spaanse koloniale tijd. Het staat vol gebouwen met een onmiskenbaar Europese sfeer. Dit gebied is ook de thuisbasis van Fort Santiago, dat werd gebruikt als een gevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Rizal Park: Een serene oase in het midden van de stad

Rizal Park is een populaire attractie voor zowel toeristen als de lokale bewoners. Het biedt niet alleen prachtige tuinen en witte zandstranden, maar ook historische monumenten, zoals het Rizal-monument.

Chinatown: Proef de cultuur en keuken van de Chinese gemeenschap

Binondo, of het Chinatown van Manila, biedt een eindeloze parade van keukens, markten en winkels. Het is ook de thuisbasis van talloze Chinese tempels, waaronder de beroemde Binondo Kerk.

National Museum: Leer over de geschiedenis van de Filipijnen

Het National Museum biedt een grondige kennismaking met de geschiedenis, kunst en cultuur van de Filipijnen. Het herbergt verschillende permanente tentoonstellingen van zowel Filipijnse als internationale kunst.

San Agustin Kerk: Een 400 jaar oud UNESCO werelderfgoed

De San Agustin Kerk dateert uit de zestiende eeuw en is een van de oudste stenen kerken in de Filipijnen. De kerk werd in 1993 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Taal Volcano: Een adembenemend uitzicht op een actieve vulkaan

Een paar uur ten zuiden van Manila ligt Taal Volcano. Het is een overblijfsel van verschillende vulkanische explosies en biedt een adembenemend uitzicht en een toegankelijke trektocht naar de krater.

Corregidor: Ontdek de historische WW2 site

Het eiland Corregidor werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als verdedigingslinie tegen de Japanse troepen. Vandaag is het open voor het publiek en biedt het een verhelderend inzicht in de oorlogsgeschiedenis van de Filipijnen.

Pagsanjan Falls: Een betoverende waterval ervaring

Ongeveer twee uur ten zuiden van Manila ligt de Pagsanjan watervallen. Hier kan men ervoor kiezen om met een boottocht de watervallen binnen te gaan of om te hiken in een van de nationale parken in de buurt.

Ayala Museum: Ervaar de Filipijnse nationale trots

De permanente tentoonstellingen in het Ayala Museum bieden een grondige kijk op de geschiedenis en cultuur van de Filipijnen. Het is een must-see voor iedereen die Manila bezoekt.

Quiapo Kerk: Een berouste religieuze locatie in Manila

De Quiapo Kerk is een levendige kerk gewijd aan de Zwarte Nazarener. Het is een van de meest bezochte kerken in de stad met zijn levendige stoepkramen en devote aanbidders.

World Trade Center: Shop till you drop!

Het World Trade Center in Manila is een winkelcentrum en biedt een enorme selectie van zowel Filipijnse als internationale merken. Het heeft ook eetgelegenheden en een breed scala aan entertainmentopties.

Greenbelt Mall: Een exclusieve winkelbestemming in Makati

Greenbelt Mall is een exclusief winkelgebied in Makati, Manila. Het biedt zes secties gewijd aan verschillende winkelervaringen, waaronder mode, schoonheid en sport.

Tagaytay: Een uitje op de heuvels van Manila

Tagaytay is een populair reisdoel dat slechts een uur ten zuiden van de stad ligt. Het biedt redelijk geprijsde resorts, een aangenaam klimaat en een spectaculair uitzicht op de Taalvulkaan.

National Museum of Anthropology: Ontdek de diversiteit binnen de cultuur van de Filipijnen

Het National Museum of Anthropology is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke etnische diversiteit van de Filipijnse cultuur. Het biedt tentoonstellingen over verschillende groepen zoals de Ifugao, Bontoc en T’Boli.

Divisoria: Een overweldigende marktervaring in Manila

Divisoria is een overdekte markt met talloze winkels en kraampjes. Het is een hectische, luidruchtige en kleurrijke ervaring. Het is bekend om zijn betaalbare goederen en de chaotische atmosfeer.

Van historische locaties, prachtige landschappen tot onvergetelijke winkelervaringen, Manila heeft echt voor elk wat wils. Deze vijftien plaatsen belichamen de diversiteit van deze boeiende stad en bieden een kijkje in de Filipijnse cultuur en geschiedenis.

Wat is de beste tijd om Manila te bezoeken?

De beste tijd om Manila te bezoeken is van november tot februari, wanneer het klimaat wat koeler en aangenamer is.

Hoeveel dagen heb ik nodig om Manila te verkennen?

Het is aan te raden om minstens drie tot vier dagen uit te trekken om de belangrijkste attracties in en rond Manila te verkennen.

Is Manila veilig voor toeristen?

Ja, Manila is veilig voor toeristen. Zorg er altijd voor dat u uw waardevolle spullen goed bewaakt en wees alert in drukke gebieden.

Wat zijn enkele van de populaire streetfood in Manila?

Pork Barbecue, adobo, balut, en sisig zijn enkele van de meest bekende Filipijnse streetfood.

Zijn de nationale musea van Manila gesloten op feestdagen?

Ja, nationale musea zijn op elke maandag en op de nationale feestdagen gesloten.