Vakantie Assab

Als u op zoek bent naar een ongerepte en onontdekte vakantiebestemming, dan is Assab misschien wel wat u zoekt. Gelegen aan de oostkust van Eritrea, biedt Assab een mix van woestijnlandschap, historische bezienswaardigheden en een turquoise zee. In dit artikel delen we alle informatie die u moet weten voor een vakantie in Assab.

De geschiedenis van Assab

Assab is een havenstad met een lange geschiedenis. Het was ooit een belangrijke handelshaven tussen Europa, Azië en Afrika. In de 19e eeuw streden de Britten, Italianen en Ethiopiërs om de stad. In 1882 werd Assab onderdeel van Italiaans Eritrea. Na de Tweede Wereldoorlog werd Assab toegewezen aan Ethiopië en pas in 1993 kwam het terug in handen van Eritrea.

De attracties van Assab

Assab biedt verschillende attracties voor reizigers. Hieronder vindt u enkele hoogtepunten:

Assab Beach

Assab Beach is een rustig strand ten zuidoosten van de stad. Het kristalheldere water en het witte zand maken dit een ideale locatie om te ontspannen.

Mersa Fatma

Mersa Fatma is een schiereiland in de Rode Zee, bereikbaar via een korte boottocht vanaf Assab. Het is een paradijs voor duikers en snorkelaars vanwege het ongerepte onderwaterleven.

Sheikh Hanafi Moskee

De Sheikh Hanafi Moskee, gebouwd in 1938, is een historisch monument in de stad. Het werd vernoemd naar een lokale islamitische geestelijke en wordt beschouwd als een van de mooiste moskeeën in Eritrea.

Bi’r Hakem

Bi’r Hakem is een archeologisch gebied in de buurt van Assab. Het was ooit een Romeinse nederzetting en nu zijn er nog overblijfselen van de oude stadsmuren en gebouwen.

Assab National Park

Het Assab National Park is een beschermd gebied met een oppervlakte van 780 vierkante kilometer. Het park is de thuisbasis van verschillende diersoorten, waaronder gazellen, krokodillen en hyena’s, en biedt verschillende wandel- en kampeerlocaties.

Hoe bereikt u Assab?

De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is Asmara International Airport. Vanaf de luchthaven kunt u een binnenlandse vlucht nemen naar Assab. Alternatief kunt u ook met een huurauto of taxi vanaf Asmara naar Assab rijden. De rit is ongeveer 600 kilometer en duurt ongeveer 7-8 uur.

Wanneer Assab bezoeken?

De beste tijd om Assab te bezoeken is tussen oktober en maart, wanneer de temperaturen draaglijk zijn. De zomermaanden kunnen zeer heet en benauwd zijn, en het regenseizoen van juni tot september kan onvoorspelbare weersomstandigheden veroorzaken.

Vergeet niet deze dingen te doen in Assab

– Probeer de lokale keuken uit: Assab heeft een aantal traditionele gerechten zoals Injera, een pannenkoekachtig gerecht gemaakt van teffmeel, en Zigni, een pittig stoofpotje.

– Koop souvenirs: Assab heeft enkele lokale ambachtslieden die prachtige handgemaakte souvenirs maken, zoals sieraden en houtsnijwerk.

– Maak kennis met de lokale cultuur: Assab heeft verschillende tradities en gewoonten die u kunt ontdekken door simpelweg met de lokale bevolking te praten.

Conclusie

Assab is een rustige, ongerepte vakantiebestemming die veel te bieden heeft. Met prachtige stranden, historische monumenten en adembenemende natuurlijke schoonheid, is het een must-visit bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar iets anders.

Veelgestelde vragen

Is Assab veilig om te bezoeken?

Ja, Assab is veilig om te bezoeken en heeft een laag criminaliteitscijfer. Houd er echter rekening mee dat bepaalde gebieden in Eritrea off-limits kunnen zijn voor toeristen, dus het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij de lokale autoriteiten voordat u op reis gaat.

Heb ik een visum nodig om naar Eritrea te reizen?

Ja, u heeft een visum nodig om Eritrea binnen te komen. U kunt een visum aanvragen bij de Eritrese ambassade in uw land of bij aankomst op de luchthaven van Asmara.

Is het mogelijk om te duiken in Assab?

Ja, het is mogelijk om te duiken in Assab. Mersa Fatma is een populaire duikplek en er zijn verschillende duikcentra in de omgeving die duiken aanbieden.

Welke talen worden er gesproken in Assab?

De officiële talen van Eritrea zijn het Tigrinya, Arabisch en Engels. In Assab zelf wordt ook het Saho-dialect gesproken.

Zijn er voldoende accommodaties beschikbaar in Assab?

Er zijn enkele hotels en guesthouses beschikbaar in Assab, maar het aanbod is beperkt vanwege de beperkte toeristische infrastructuur in het gebied. Het wordt aangeraden om accommodatie van tevoren te boeken.