Vakantie Cape Flattery

Cape Flattery, gelegen in het meest noordwestelijke punt van de Verenigde Staten in het state park Neah Bay, is een bestemming die je niet mag missen. Het is een plek waar de oceaan de kustlijn ontmoet en waar je kunt wandelen door het regenwoud en de houten planken op de kliffen kunt volgen om adembenemende uitzichten te bekijken. In dit artikel nemen we je mee op een reis naar Cape Flattery en laten we je zien wat deze bestemming de perfecte plek maakt voor het volgende avontuur.

De geschiedenis van Cape Flattery

Cape Flattery heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de stammen van de Makah die in de regio woonden. Archeologische vondsten bewijzen de aanwezigheid van deze stammen al duizenden jaren. Tijdens de Spaans-Amerikaanse Oorlog bouwden de Amerikanen een fort nabij Cape Flattery en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er een kustverdedigingsstation geïnstalleerd.

Toegang tot Cape Flattery

Lopen over de houten planken is de enige manier om bij Cape Flattery te komen. Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats vlakbij het begin van de trail en vervolgens de trail volgen.

Wandeling bij Cape Flattery

De trail bij Cape Flattery is ongeveer 1,5 kilometer lang en kan in ongeveer 30 minuten tot een uur worden afgelegd. Deze wandeling brengt je naar adembenemende uitzichten. De trail slingert door het regenwoud en uiteindelijk kom je aan bij de houten planken die langs de kliffen lopen.

Uitzicht op Tatoosh Island

Vanaf de houten planken bij Cape Flattery heb je een fantastisch uitzicht op Tatoosh Island. Dit kleine eiland heeft een vuurtoren en is een perfecte plek om vogels te spotten.

Pelsrobben

Tijdens de wandeling zijn er meerdere plekken waar je pelsrobben kunt zien. Vanaf de houten planken heb je een fantastisch uitzicht op deze dieren.

Flora en fauna

Het regenwoud bij Cape Flattery heeft een gevarieerde flora en fauna. Je kunt verschillende vogels en andere dieren tegenkomen zoals herten, otters en zeehonden.

Activiteiten bij Cape Flattery

Naast de wandeling zijn er nog veel meer activiteiten te doen bij Cape Flattery.

Kayakken

Kayakken bij Cape Flattery is een fantastische ervaring. Je kunt tussen de rotsen en baaien van de oceaan peddelen en genieten van prachtige uitzichten.

Vissen

Cape Flattery staat bekend om de uitstekende vismogelijkheden. Je kunt er zalm, halibut, kabeljauw en nog veel meer vangen.

Makah Cultureel en Onderzoekscentrum

Het Makah Cultureel en Onderzoekscentrum is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de regio en de inheemse bevolking.

Beste tijd om te gaan

De beste tijd om naar Cape Flattery te gaan is van juli tot september. Het weer is dan het beste en de paden zijn droog.

Conclusie

Cape Flattery is een perfecte bestemming voor avonturiers die op zoek zijn naar prachtige uitzichten en de geschiedenis van de regio willen leren kennen. Met de wandeling bij Cape Flattery, de activiteiten en het Makah Cultureel en Onderzoekscentrum is er voor iedereen iets te doen.

Veelgestelde vragen

1. Is er een entree voor Cape Flattery?

Er is geen entree voor Cape Flattery, maar parkeren kost wel 10 dollar.

2. Hoe lang duurt de wandeling bij Cape Flattery?

De wandeling is ongeveer 1,5 kilometer en duurt ongeveer 30 minuten tot een uur.

3. Kan je zwemmen bij Cape Flattery?

Het water bij Cape Flattery is vaak koud en ruw, en daarom wordt zwemmen niet aangeraden.

4. Kan je kamperen bij Cape Flattery?

Er zijn geen kampeerplekken bij Cape Flattery, maar er zijn wel verschillende campingterreinen in de buurt.

5. Is er een restaurant bij Cape Flattery?

Er is geen restaurant bij Cape Flattery, maar er zijn wel verschillende mogelijkheden om te eten in de buurt.