Vakantie Anguilla

Anguilla is een van de meest rustige eilanden in het Caribisch gebied, gelegen ten noorden van St. Maarten. Het eiland heeft witte zandstranden, kristalhelder water en een ontspannen sfeer. Er zijn genoeg activiteiten en attracties te vinden ondanks de grootte van het eiland. In dit artikel gaan we dieper in op de vakantiebestemming Anguilla en alles wat het te bieden heeft.

1. Overzicht van Anguilla

Anguilla is een eiland in de Caribische Zee dat deel uitmaakt van de Kleine Antillen. Het eiland ligt op ongeveer 11 kilometer ten noorden van het eiland St. Maarten en het behoort tot de Britse overzeese gebieden. Het is 16 mijl lang en drie mijl breed en heeft een oppervlakte van slechts 91 kilometer. Anguilla heeft ongeveer 15.000 inwoners en het staat bekend om zijn prachtige stranden, luxe resorts en culinaire hoogstandjes.

2. Waarom je Anguilla moet bezoeken

Anguilla is een verborgen juweeltje in het Caribisch gebied en is niet zo bekend als andere populaire eilanden in het gebied. Het eiland is de perfecte vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en relaxte sfeer. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te zwemmen, te snorkelen en te genieten van de prachtige zonsondergangen.

3. Hoe kom je op Anguilla

Er zijn verschillende manieren om op Anguilla te komen. Je kunt vliegen naar de internationale luchthaven Princess Juliana op St. Maarten en vervolgens met een veerboot naar Anguilla reizen. Er zijn ook rechtstreekse vluchten vanuit Puerto Rico en andere Caribische eilanden. Het is ook mogelijk om met een privéjacht naar Anguilla te reizen.

4. Beste tijd om Anguilla te bezoeken

De beste tijd om Anguilla te bezoeken is van december tot april. Het weer is dan aangenaam en er is weinig kans op regen. De temperatuur varieert van 24 tot 29 graden Celsius. Het hoogseizoen is tussen december en februari en de prijzen voor accommodaties kunnen dan hoger zijn dan in het laagseizoen.

5. Accommodaties op Anguilla

Anguilla heeft veel luxe accommodaties zoals hotels, resorts, villa’s en appartementen. Er zijn ook veel budgetvriendelijke accommodaties beschikbaar. Je kunt verblijven in gerenommeerde hotels zoals de Four Seasons, Cuisinart Resort en het Viceroy Resort. Er zijn ook kleinere hotels zoals het Anacaona Boutique Hotel en het Frangipani Beach Resort.

6. Activiteiten op Anguilla

Er zijn veel activiteiten te vinden op Anguilla, ondanks dat het een klein eiland is. Je kunt genieten van de zon, zee en het strand door te zwemmen, snorkelen, duiken of paddleboarden. Je kunt ook gaan vissen of een rondleiding maken langs andere eilanden in het gebied. Als je van geschiedenis houdt, kun je het Heritage Museum van Anguilla bezoeken.

7. Eten en drinken op Anguilla

Anguilla heeft een diversiteit aan voedsel en eetgelegenheden. Het eiland staat bekend om zijn heerlijke zeevruchten. Bij veel restaurants kun je genieten van verse kreeft, krab, vis en schaaldieren. Er zijn veel lokale eettentjes die traditionele gerechten serveren zoals geitenvleesstoofpot, varkensvlees pies en gefrituurde deegballen. Als je van lekker eten houdt, is Anguilla de perfecte bestemming.

8. Stranden op Anguilla

Anguilla staat bekend om zijn prachtige stranden die zich uitstrekken over 33 prachtige plekken om te zwemmen, snorkelen en bronzenvoo r degenen die willen ontspannen. De stranden zijn rustig en ongerept, zonder de drukte die sommige andere eilanden hebben. Populaire stranden zijn Shoal Bay, Meads Bay en Rendezvous Bay.

9. Nachtleven op Anguilla

Er zijn niet veel nachtclubs op Anguilla, maar de verschillende bars en restaurants bieden vaak live muziek en entertainment. Er zijn veel strandfeesten en evenementen die plaatsvinden, vaak tijdens vakantieperiodes. Het eiland is dan gevuld met muziek en feesten.

10. Cultuur op Anguilla

Anguilla heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Het eiland heeft een eigen festival met de naam “The Summer Festival” dat plaatsvindt in augustus. Het is een viering van de Anguillan-cultuur met carnavals, optochten, dansen en muziek. Het Heritage Museum van Anguilla toont de geschiedenis en cultuur van het eiland.

11. Vervoer op Anguilla

Het eiland heeft geen openbaar vervoer zoals bussen en treinen, maar er zijn veel taxi’s beschikbaar. Je kunt ook een auto huren om het eiland te verkennen. Het eiland heeft een geringe omvang en hierdoor kun je gemakkelijk op eigen houtje het eiland verkennen.

12. Bruiloften en romantiek op Anguilla

Anguilla is een populaire bestemming voor huwelijksreizen en romantische vakanties. Er zijn veel resorts en villa’s die arrangementen aanbieden voor bruiloften en romantische uitjes. Het eiland biedt prachtige achtergronden voor foto’s, zoals het kristalheldere water en de parelwitte stranden.

13. Duurzaam toerisme op Anguilla

Anguilla hecht veel waarde aan duurzaam toerisme. Het eiland heeft een “Green Globe” certificaat ontvangen voor zijn inzet voor duurzaam toerisme. Dat betekent dat het eiland zich inzet voor de bescherming van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen.

14. Veiligheid op Anguilla

Anguilla staat bekend als een veilige vakantiebestemming. Het eiland heeft een laag criminaliteitspercentage en is een veilige plek om te bezoeken. Uiteraard blijft het altijd belangrijk om alert te blijven en veiligheidsmaatregelen te treffen.

15. Conclusie

Anguilla is een verborgen paradijs in het Caribisch gebied met prachtige stranden, kristalhelder water, heerlijk eten, een ontspannen sfeer en een rijke cultuur en geschiedenis. Het eiland biedt genoeg activiteiten en attracties om te verkennen, ondanks de grootte van het eiland. Het is een perfecte vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning en rust.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de munteenheid van Anguilla?
– De munteenheid van Anguilla is de Oost-Caribische dollar.

2. Heeft Anguilla een eigen vliegveld?
– Ja, Anguilla heeft een eigen vliegveld, Clayton J. Lloyd International Airport.

3. Wat is de beste manier om met het eiland te verkennen?
– De beste manier om het eiland te verkennen is door een auto te huren of door gebruik te maken van een taxi.

4. Kan ik met mijn eigen boot naar Anguilla gaan?
– Ja, het is mogelijk om met een privéjacht naar Anguilla te reizen.

5. Wat zijn populaire activiteiten op Anguilla?
– Populaire activiteiten op Anguilla zijn zwemmen, snorkelen, duiken, paddleboarden en het verkennen van het eiland.