Beleef het echte Guatemala in Chiquimula: de top 5 culturele activiteiten

Chiquimula is een stad die nog niet door veel toeristen wordt bezocht, maar deze bijzondere plek moet zeker op je reislijst staan als je wilt genieten van de authentieke ervaring van Guatemala. Chiquimula ligt in het oosten van Guatemala, en is omgeven door bergen en is een van de belangrijkste landbouwgebieden van het land. Als je het echte Guatemala wilt leren kennen dan mogen deze vijf culturele activiteiten niet ontbreken:

1. Ontdek de Maya geschiedenis bij de archeologische opgravingen in Quiriguá

Een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Guatemala is de site van Quiriguá. Quiriguá bevat Maya-ruïnes die naar schatting ongeveer 2000 jaar oud zijn en zijn opgenomen op de UNESCO-lijst van werelderfgoederen. Hier vind je stenen monumenten met ingewikkelde gravures, waaronder de grootste monoliet van Midden-Amerika. Het is een must-visit als je geïnteresseerd bent in de Maya-geschiedenis en cultuur.

2. Geniet van het lokale eten op de markt van Chiquimula

De lokale markt van Chiquimula is een levendige en kleurrijke plek vol met kraampjes en lokale verkopers. Hier kun je genieten van heerlijke traditionele gerechten zoals tamales, pupusas, chuchitos en atol. De markt is ook een goede plek om ambachtelijke producten zoals keramiek, textiel en sieraden te kopen.

3. Bezoek de katholieke kerk Iglesia de La Merced

De katholieke kerk Iglesia de La Merced is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Chiquimula. De kerk dateert uit 1555 en is een prachtig voorbeeld van Barokke architectuur. Binnen vind je talloze schilderijen, beelden en andere kunstwerken die het religieuze erfgoed van Guatemala weerspiegelen.

4. Wandel door de Jardín Botánico Las Minas

Het Jardín Botánico Las Minas is een prachtige botanische tuin waar planten uit de hele wereld te vinden zijn. Vooral de orchideeëntuin is indrukwekkend. Het is een rustige plek waar je kunt wandelen, genieten van de prachtige natuur en tot rust kunt komen.

5. Maak een uitstapje naar de nabijgelegen stad Zacapa

Zacapa ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Chiquimula en is een andere prachtige bestemming om te ontdekken. In Zacapa vind je de Bocas del Polochic Nationaal Park, dat een uniek ecosysteem heeft dat zorgt voor prachtige landschappen. Daarnaast kun je de Ron Zacapa distilleerderij bezoeken, een van de meest beroemde rum-producenten ter wereld.

Conclusie

Chiquimula is een fascinerende stad waar de cultuur en geschiedenis van Guatemala tot leven komen. Of je nu geïnteresseerd bent in de Maya-geschiedenis, lekker eten, mooie kerken, wandelen in de tuinen of het bezoeken van een nabijgelegen stad, je zult hier zeker iets vinden dat past bij jouw interesses.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Chiquimula?
Chiquimula is een stad in het oosten van Guatemala, omgeven door bergen en bekend om zijn landbouw.

2. Waarom is Quiriguá een belangrijke archeologische vindplaats?
Quiriguá bevat Maya-ruïnes die ongeveer 2000 jaar oud zijn en opgenomen zijn in de UNESCO-lijst van werelderfgoederen.

3. Wat is er te zien in de katholieke kerk Iglesia de La Merced?
De katholieke kerk Iglesia de La Merced is een prachtig voorbeeld van Barokke architectuur en bevat talloze schilderijen, beelden en andere kunstwerken die het religieuze erfgoed van Guatemala weerspiegelen.

4. Wat is de Jardín Botánico Las Minas?
Het Jardín Botánico Las Minas is een botanische tuin waar planten uit de hele wereld te vinden zijn, waaronder een indrukwekkende orchideeëntuin.

5. Wat kun je doen in de nabijgelegen stad Zacapa?
In Zacapa kun je de Bocas del Polochic Nationaal Park bezoeken, dat een uniek ecosysteem heeft dat zorgt voor prachtige landschappen. Daarnaast kun je de Ron Zacapa distilleerderij bezoeken, een van de meest beroemde rum-producenten ter wereld.

Share the Post:

Related Posts