Astana’s food scene: maak kennis met de Kazachse keuken en must-try gerechten

Astana is de hoofdstad van Kazachstan, een land dat bekend staat om zijn uitgestrekte steppes en ongerepte landschappen. Maar er is nog een aspect van dit land dat de moeite waard is om te ontdekken – de Kazachse keuken. De keuken van Kazachstan is net zo gevarieerd als het landschap, en het is een perfecte balans tussen invloeden uit Centraal-Azië en Europa. In dit artikel bespreken we de must-try gerechten en beste eetgelegenheden in Astana.

Wat is Kazachse keuken?

Voordat we dieper ingaan op de culinaire cultuur van Astana, laten we eerst bespreken wat de Kazachse keuken inhoudt. Het is een mix van Centraal-Aziatische, Russische en Mongoolse keukens, met lokale ingrediënten zoals paardenvlees, lamsvlees, rundvlees, vis, groenten en granen. Het is een gastronomisch avontuur dat je niet wilt missen als je deze regio van de wereld bezoekt.

Must-try Kazachse gerechten in Astana

Er zijn tal van gerechten in de Kazachse keuken om uit te proberen, maar we hebben een lijst samengesteld van enkele van de meest populaire en smaakvolle gerechten die je zeker moet proberen tijdens een bezoek aan Astana.

Beshbarmak

Een van de meest iconische gerechten van Kazachstan is beshbarmak – een feestelijke schotel van gestoomde deegwaren (meestal gemaakt van bloem en ei), geserveerd met gekookt lamsvlees of paardenvlees en ui.

Kazy

Kazy is een traditioneel Kazachs gerecht dat bestaat uit gerookt paardenworst, gemaakt van mager paardenvlees, dat op smaak gebracht is met zout en kruiden. Het wordt meestal geserveerd als voorgerecht.

Kuyrdak

Kuyrdak is een hartig gerecht dat meestal met lamsvlees, uien en aardappelen wordt bereid. Het wordt vaak vergezeld door dun plat brood, bekend als “lepeshka”.

Manty

Manty is een andere populaire Kazachse schotel. Het zijn deegwaren gevuld met gemalen schapenvlees, uien en soms pompoen.

Shashlik

Shashlik is een gerecht van gemarineerd en gegrild vlees, geserveerd met dun plat brood. Zowel lamsvlees als rundvlees worden vaak gebruikt in dit gerecht.

Baursaki

Baursaki is een zoet en hartig gerecht dat ook bekend staat als “oliebolletjes”. Het zijn deegballetjes die gefrituurd worden en vaak als snack gegeten worden.

Beste restaurants in Astana

Naast de populaire gerechten zijn er ook een aantal uitstekende restaurants en eetgelegenheden in Astana waar je kunt genieten van de Kazachse keuken. Hier zijn enkele van de beste opties:

Khan Shatyr Food Court

Dit is de beste plek om kennis te maken met de lokale Kazachse keuken. Er zijn tal van eetgelegenheden die gerechten serveren zoals beshbarmak, pilaf en Kazachse broden.

Koktal

Dit restaurant biedt verfijnde Kazachse gerechten en heeft een chique inrichting. Het is de perfecte plek als je een romantisch diner wilt of indruk wilt maken op klanten.

Nomad

Nomad is een gezellig restaurant dat traditionele Kazachse gerechten serveert in een modern jasje. Ze hebben ook een vegetarisch menu, dus het is een perfecte optie voor gasten die geen vlees eten.

Kishlak

Kishlak biedt niet alleen lekker eten, maar ook een culturele ervaring. Het restaurant biedt traditionele gerechten en een Kazachse folklore-show om de maaltijd compleet te maken.

Bananna Bar & Grill

Deze plek is een optie als je zin hebt in iets anders dan traditionele Kazachse gerechten. Het restaurant biedt internationale gerechten, maar de specialiteit is hun uitgebreide lijst van cocktails en drankjes.

Conclusie

Astana biedt een culinaire ervaring die net zo rijk en divers is als zijn landschappen. Het is een reis die je smaakpapillen niet snel zullen vergeten. Of je nu op zoek bent naar traditionele gerechten of moderne creaties, Astana heeft voor ieder wat wils. Om kennis te maken met de Kazachse keuken, bezoek de beste restaurants waar ze Kazachse specialiteiten serveren en vergeet niet de must-try gerechten te proberen.

Veelgestelde vragen over Astana’s Food Scene

Wat is de beroemde Kazachse schotel?

Een van de meest beroemde Kazachse gerechten is Beshbarmak.

Wat is het meest voorkomende vlees dat gebruikt wordt in Kazachse gerechten?

Het meest voorkomende vlees in Kazachse gerechten is lamsvlees.

Wat is er uniek aan de Kazachse keuken?

De Kazachse keuken is een combinatie van Centraal-Aziatische, Russische en Mongoolse keukens, met lokale ingrediënten zoals paardenvlees, lamsvlees, rundvlees, vis, groenten en granen.

Welke restaurants in Astana zijn het populairst?

Enkele van de populairste restaurants in Astana zijn Khan Shatyr Food Court, Koktal en Nomad.

Welk ander soort gerecht wordt geserveerd in Astana naast traditionele Kazachse gerechten?

Er zijn verschillende internationale restaurants in Astana, zoals Bananna Bar & Grill, die internationale gerechten serveren, evenals een uitgebreide lijst met dranken en cocktails.

Share the Post:

Related Posts