7 niet-te-missen activiteiten in Copiapó: van zandboarding tot sterren kijken

Als een van de belangrijkste steden van de Atacama-woestijn in Chili, heeft Copiapó veel te bieden aan de avontuurlijke reiziger. Hier zijn 7 niet-te-missen activiteiten in de regio, van zandboarding tot sterren kijken.

1. Duiken naar de kathedraal van Huasco

Slechts 150 kilometer ten noorden van Copiapó ligt het stadje Huasco, waar een verbazingwekkend onderwaterlandschap vol kleurrijke vissen en zeeleven te vinden is. En als kers op de taart is er een prachtige ondergrondse kathedraal om te verkennen.

2. Wandelen door het Nationaal Park Llanos De Challe

Ongeveer 50 kilometer buiten Copiapó vind je het Nationaal Park Llanos de Challe, een spectaculair gebied vol zeldzame flora en fauna, evenals historisch belangrijke sites, zoals de El Médano-begraafplaats, een pre-Columbiaanse necropolis die dateert uit de 9e eeuw.

3. Zandboarden op de Duinen van Copiapó

De Duinen van Copiapó zijn een van de meest iconische bezienswaardigheden van Chili, en zandboarding is de beste manier om te genieten van hun zandige grandeur. Reizigers kunnen hier genieten van een spannende afdaling op een snowboard, terwijl ze de prachtige omgeving bekijken.

4. Wijnproeven bij Viña Casa Silva

Ongeveer 70 kilometer van Copiapó in de Elqui-vallei, biedt Viña Casa Silva de perfecte gelegenheid om meer te leren over de wijnbouw in Chili. Dit bekroonde wijndomein is gespecialiseerd in zowel witte als rode wijnen en biedt begeleide rondleidingen, wijnproeverijen en heerlijke gerechten.

5. Een bezoek aan de Iglesia de San Francisco

De mooiste kerk van Copiapó is de Iglesia de San Francisco, gelegen in het hart van de stad. Het is een van de oudste kerken in Chili, gebouwd in de jaren 1744-1750 en bekend om zijn indrukwekkende barokke architectonische stijl.

6. Een avontuurlijke tocht door de Canyons van de Río Copiapó

De Río Copiapó is de levensader van de woestijn en biedt tal van avontuurlijke activiteiten, waaronder raften, kanoën en canyoning. Terwijl je door het spectaculaire landschap raast, zul je enkele van de meest adembenemende uitzichten van Chili opdoen.

7. Sterren kijken in de Atacama-woestijn

De Atacama-woestijn is de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende observatoria ter wereld, wat het de perfecte plek maakt om te genieten van een onvergetelijke sterrenkijkervaring. Vanuit Copiapó zijn er tal van mogelijkheden om een tour te boeken die je meeneemt naar de beste locaties om te observeren.

Als je Copiapó bezoekt, zorg er dan voor dat je enkele van deze onvergetelijke activiteiten probeert, van zandboarding tot sterren kijken. Je zult zeker niet teleurgesteld zijn.

Link: https://reisver.nl/bestemming/chili/copiapo-atacama/

Share the Post:

Related Posts