7 minder bekende bezienswaardigheden in Dublin die de moeite waard zijn om te bezoeken

Dublin is een bruisende stad vol met prachtige bezienswaardigheden. Van het Guinness Storehouse tot de St. Patrick’s Cathedral, er is genoeg te doen en te zien in deze levendige stad. Maar, wat als je op zoek bent naar iets anders? Iets minder bekend, maar nog steeds de moeite waard om te bezoeken? Hier zijn 7 minder bekende bezienswaardigheden in Dublin die je niet wilt missen.

1. Dublinia Museum

Het Dublinia Museum is een onontdekte parel in Dublin. Het museum richt zich op de middeleeuwse geschiedenis van de stad en brengt deze tot leven met interactieve tentoonstellingen en demonstraties. Het is een fascinerende ervaring voor zowel volwassenen als kinderen.

2. Marsh’s Library

Marsh’s Library is naar verluidt de oudste openbare bibliotheek in Ierland en een verborgen juweeltje in het centrum van Dublin. Het interieur is zeer goed bewaard gebleven en het is een geweldige plek om even tot rust te komen terwijl je de collectie aan zeldzame boeken bekijkt.

3. Dublin Writers Museum

Als je geïnteresseerd bent in literatuur, mag je het Dublin Writers Museum niet missen. Het museum vertelt het verhaal van de Ierse literaire erfenis en de beroemde schrijvers die er vandaan komen. Van James Joyce tot Oscar Wilde, de collectie zal je inspireren.

4. James Joyce Center

Voor nog meer aandacht voor James Joyce is een bezoek aan het James Joyce Center een must. Het centrum is gevestigd in het huis waar Joyce ooit woonde en brengt zijn leven en werk tot leven met interactieve tentoonstellingen en lezingen.

5. Blessington Street Basin

Blessington Street Basin is een prachtige oase in het hart van de stad. Het is een rustige en vredige plek, perfect om te ontsnappen aan de drukte van het stadscentrum. Het is ook een geweldige plek om wilde dieren te spotten, waaronder eenden en zwanen.

6. National Museum of Ireland – Decorative Arts & History

Het National Museum of Ireland – Decorative Arts & History is een minder bezochte tak van het National Museum. Hier vind je exposities over de geschiedenis van Ierland en haar volk, gezien vanuit het oogpunt van decoratieve en toegepaste kunst.

7. Chester Beatty Library

De Chester Beatty Library is een uniek museum dat zich richt op de geschiedenis van manuscripten, boeken en kunstvoorwerpen van over de hele wereld. Het museum heeft een verbazingwekkende collectie en is een van de meest gewaardeerde bezienswaardigheden van Dublin.

Dublin heeft een rijke geschiedenis en cultuur die verder reikt dan de bekende bezienswaardigheden die we allemaal kennen. Deze minder bekende bezienswaardigheden in Dublin bieden je een dieper inzicht in de stad en haar erfgoed. Als je Dublin bezoekt, mis dan niet deze juweeltjes.

Wat zijn enkele andere minder bekende attracties in Dublin?

Naast de hierboven genoemde bezienswaardigheden, zijn enkele andere minder bekende attracties in Dublin onder meer het Casino Marino, de Iveagh-tuinen en de Koninklijke Kilmainham-galerij.

Welke bezienswaardigheid moet ik het eerst bezoeken in Dublin?

Dit hangt af van je interesses en wat je wilt zien. Als je van geschiedenis houdt, bezoek dan het Dublinia Museum of het National Museum of Ireland – Decorative Arts & History. Voor literaire fans, bezoek het Dublin Writers Museum of het James Joyce Center.

Hoe kom ik bij deze minder bekende bezienswaardigheden in Dublin?

Deze bezienswaardigheden zijn gemakkelijk bereikbaar per voet of met het openbaar vervoer. U kunt bijvoorbeeld een bus, tram of taxi nemen om bij de locatie te komen.

Is er een beste tijd om deze minder bekende bezienswaardigheden te bezoeken?

Het hangt af van de individuele bezienswaardigheid en de drukte van het seizoen. Over het algemeen is het echter het beste om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan om de drukte te vermijden.

Kan ik deze minder bekende bezienswaardigheden beter bezoeken met een gids?

Een gids kan u meer inzicht geven en uw ervaring verrijken, maar het is niet noodzakelijk om deze bezienswaardigheden te bezoeken. Als je extra informatie wilt, zijn audiogidsen ook beschikbaar.

Share the Post:

Related Posts