5 onvergetelijke bezienswaardigheden in Memphis die je niet mag missen

Memphis is een grote stad in het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika en trekt jaarlijks talloze toeristen. Het is de thuisbasis van de befaamde bluesmuziek, de barbecue en Elvis Presley. Als je vijf onvergetelijke bezienswaardigheden in Memphis moet kiezen, zijn dit de must-visit plekken die je niet mag missen tijdens je bezoek.

1. Graceland

Graceland, het beroemde landgoed van Elvis Presley, is een must-see voor elke fan van de legendarische koning van de rock-‘n-roll. Neem een audiotour en verken het landgoed van de Memphis-jongen die beroemd werd over de hele wereld. Je zult ook de beroemde Jungle Room van Presley zien, evenals een uitgebreide verzameling van zijn auto’s, privévliegtuigen en kostuums.

2. Beale Street

Beale Street is het middelpunt van de bluesmuziek in Memphis. Het heeft talloze bars, restaurants en muziekclubs die allemaal bijdragen aan de unieke sfeer die hier heerst. Mis niet het Beale Street Music Festival dat hier jaarlijks wordt gehouden, met optredens van enkele van de beste bluesmuzikanten ter wereld.

3. National Civil Rights Museum

Het National Civil Rights Museum toont de geschiedenis van het Afrikaans-Amerikaanse leven in Memphis en de strijd voor burgerrechten. Het museum bevindt zich in het Lorraine Motel waar Martin Luther King Jr. werd vermoord. De exposities zijn van wereldklasse en het is een must-visit locatie voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van burgerrechten.

4. Sun Studio

Sun Studio is de plek waar de carrière van Elvis Presley begon. Het is ook bekend als de geboorteplaats van Rock ‘n’ Roll. Er zijn dagelijks rondleidingen om te leren over de muziekgeschiedenis en de beroemdheden die hier hun start hebben gehad. Het is de perfecte plek voor muziekliefhebbers en een unieke ervaring om niet te missen.

5. Memphis Zoo

De Memphis Zoo is meer dan gewoon een dierenpark. Het is een geweldige plek om met het gezin naartoe te gaan of gewoon om te ontspannen en wat dieren te bekijken. Het park heeft een uitgebreide collectie dieren van over de hele wereld, waaronder de Giant Panda’s. Loop door het Afrikaanse savanne-gebied en bekijk de olifanten, giraffen en zebra’s van dichtbij.

Van Graceland tot de Memphis Zoo, het is duidelijk dat Memphis een geweldige plek is om te bezoeken. Er is voor elk wat wils in deze stad vol geschiedenis en cultuur. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan deze 5 onvergetelijke bezienswaardigheden. Je zult er geen spijt van krijgen.

Wat is de geschiedenis achter Graceland en waarom is het zo’n populaire attractie?

Graceland was de thuisbasis van Elvis Presley van 1957 tot 1977. Het landgoed is nog steeds eigendom van de Presley-familie en is nu geopend als museum. Het is populair vanwege de muzikale erfenis van Elvis Presley en het is een must-see attractie voor alle fans.

Wanneer is de beste tijd om Beale Street te bezoeken?

Beale Street is het hele jaar door open, maar de beste tijd om te gaan is tijdens het Beale Street Music Festival in mei. Hier vind je geweldige optredens van blues- en rock-‘n-rollmuzikanten, en de sfeer is onvergetelijk.

Is het mogelijk om de National Civil Rights Museum zonder gids te bezoeken?

Ja, het is mogelijk om het museum zonder gids te bezoeken, maar het wordt sterk aanbevolen dat je een tour neemt om het meeste uit je bezoek te halen. Een gids kan je voorzien van extra informatie en de betekenis achter de exposities uitleggen.

Wat maakt de Sun Studio zo speciaal?

Sun Studio is de thuisbasis van de geboorte van Rock ‘n’ Roll. Dit is waar Elvis Presley zijn carrière begon en waar talloze andere beroemde muzikanten hun start hebben gehad. Het is een belangrijke stop voor muziekliefhebbers die de geschiedenis van hun favoriete genre willen verkennen.

Wat zijn enkele andere leuke activiteiten om te doen in Memphis?

Andere leuke activiteiten in Memphis zijn een wandeling langs de Mississippi-rivier, het dineren in een van de vele BBQ- en soul food restaurants en het bezoeken van het Stax Museum of American Soul Music.

Share the Post:

Related Posts