5 Hidden Gems in Bharatpur: Off-The-Beaten-Path Adventures

Als je op zoek bent naar onontdekte plekjes die niet op de standaard toeristenroute liggen, dan is Bharatpur zeker een bestemming om te overwegen tijdens je volgende vakantie in Nepal. Deze stad is vooral bekend vanwege het nabijgelegen Chitwan National Park, maar er zijn ook tal van off-the-beaten-path avonturen te beleven in en om de stad zelf. Hier volgen 5 ‘verborgen juweeltjes’ die je zeker niet mag missen:

1. Het Devghat-gebied

Dit is een spirituele plek in de buurt van Bharatpur waar de rivieren Kali Gandaki en Trishuli samenkomen. Hier vind je heilige tempels, rituele baden en lokale markten. Het is een geweldige plek om de lokale cultuur te ervaren en om te genieten van de prachtige natuur.

2. Dhanushadham

Dit prachtige dorpje, gelegen op ongeveer 20 km van Bharatpur, staat bekend om zijn prachtige tempels en historische paleizen. Het is een rustige plek waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de serene sfeer.

3. Het Bish Hazari-meer

Hoewel dit meer niet echt ‘verborgen’ is, wordt het vaak over het hoofd gezien door toeristen. Het is een prachtige plek om te genieten van de natuur, te picknicken en te vissen. Bovendien kun je hier ook genieten van een spectaculaire zonsondergang.

4. Chitwan Chepang Hill Trail

Dit is een wandelroute van ongeveer 4 uur door de rijstvelden en de heuvels rond Bharatpur. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur en het landschap te ervaren en om te genieten van spectaculaire uitzichten.

5. Lothar-gaon

Dit is een klein dorpje op ongeveer 15 km van Bharatpur, dat bekend staat om zijn traditionele ambachten en kunst. Het is een geweldige plek om te winkelen voor lokale souvenirs en om te genieten van de traditionele Nepalese gastvrijheid.

Conclusie

Bharatpur biedt veel meer dan alleen het nabijgelegen Chitwan National Park. Als je bereid bent om even van de gebaande paden af te wijken, dan kun je genieten van een aantal prachtige bezienswaardigheden en activiteiten die niet in de toeristengids staan. Overweeg daarom zeker een bezoek aan deze prachtige stad tijdens je volgende vakantie in Nepal.

Veelgestelde vragen

1. Is Bharatpur veilig voor toeristen?

Ja, Bharatpur is veilig voor toeristen. Zoals altijd is het echter belangrijk om waakzaam te zijn en om de veiligheidstips van lokale autoriteiten en gidsen te volgen.

2. Moet ik een gids inhuren om deze ‘verborgen juweeltjes’ te bezoeken?

Hoewel het inhuren van een gids niet noodzakelijk is, kan het wel helpen om het meeste uit je bezoek te halen. Een lokale gids kan je helpen om de beste plekjes te vinden en kan je ook meer vertellen over de geschiedenis en cultuur van de regio.

3. Zijn er accommodaties in de buurt van deze ‘verborgen juweeltjes’?

Er zijn verschillende accommodaties in de buurt van deze plekken, variërend van eenvoudige guesthouses tot luxe hotels. Het is raadzaam om van tevoren te reserveren.

4. Moet ik speciale kleding dragen om deze plekken te bezoeken?

In het algemeen geldt dat je respectvol gekleed moet gaan wanneer je heilige plekken bezoekt en dat je rekening moet houden met de lokale gebruiken en tradities. Zorg er daarom voor dat je bedekte kleding draagt en vermijd het dragen van korte broeken en mouwloze shirts.

5. Wanneer is de beste tijd om Bharatpur te bezoeken?

De beste tijd om Bharatpur te bezoeken is tijdens de wintermaanden, van november tot februari, wanneer de temperaturen koeler zijn. Het weer is het hele jaar door aangenaam, maar de zomermaanden kunnen erg heet worden en de regenbuien tijdens het moessonseizoen kunnen het reizen bemoeilijken.

Share the Post:

Related Posts