10 verborgen schatten in Puerto Princesa die op je bucketlist moeten staan

Puerto Princesa is een van de meest populaire bestemmingen in de Filipijnen. Het is de thuisbasis van adembenemende landschappen, kristalheldere wateren en een unieke cultuur. Naast de bekende toeristische attracties zijn er ook een aantal verborgen schatten te vinden die je niet mag missen tijdens je verblijf. Ontdek de top 10 must-see plekken in Puerto Princesa die op je bucketlist moeten staan.

1. Nagtabon Beach

Nagtabon Beach is een prachtige ongerepte parel die bekend staat om zijn witte zandstranden en kristalheldere wateren. Het is een perfecte plek om te zwemmen, te zonnebaden en te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving.

2. Honda Bay

Honda Bay is een ideale plek voor waterliefhebbers. Het is een groep van eilanden met prachtige stranden en ondiepe wateren die ideaal zijn om te snorkelen en te duiken. Vergeet niet om enkele prachtige onderwaterfoto’s te maken!

3. Ugong Rock

Ugong Rock is een avontuurlijke bestemming die geschikt is voor elke bezoeker die wat actie zoekt. Deze rotsformatie biedt verschillende activiteiten zoals tokkelbanen, wandelen, rotsklimmen en abseilen. Mis deze adembenemende ervaring niet!

4. Iwahig Firefly Watching

Iwahig Firefly Watching is een unieke nachtelijke en serene ervaring. Bewonder de glinsterende lichten van duizenden vuurvliegjes terwijl je langzaam door het kalme water vaart. Het is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen.

5. Sabang Beach

Sabang Beach is een prachtige plek met helderblauw water, fijn wit zand en palmbomen. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de oceaan. Hier kun je ook enkele kajaks huren en de prachtige oceaan verkennen.

6. Ugac Marine Sanctuary

Het Ugac Marine Sanctuary is een beschermd gebied waar je kunt snorkelen en duiken om de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken. Het is een perfecte plek om te genieten van de prachtige koralen en de enorme variëteit aan zeedieren.

7. Batak Tribe Village

Ontdek de cultuur van de lokale bevolking tijdens je bezoek aan het Batak Tribe Village. Maak kennis met hun tradities en gewoontes en krijg een inzicht in hun manier van leven. Het is een unieke kans om de inheemse cultuur te ervaren.

8. Palawan Wildlife Rescue and Conservation Center

Bezoek het Palawan Wildlife Rescue and Conservation Center om de inheemse dieren van de Filipijnen te zien. Het is de thuisbasis van bedreigde diersoorten zoals krokodillen, apen, beren en andere exotische dieren. Leer over hun gewoonten en beschermingsprogramma’s.

9. Talaudyong Beach

Talaudyong Beach ligt op een afgelegen locatie die moeilijk te bereiken is, maar de beloning voor de moeite is het meer dan waard. Zodra je de plek bereikt, word je beloond met een onberispelijk landschap dat bestaat uit een kilometer lang wit zandstrand en kalme turquoise wateren.

10. Tabon Caves

Tabon Caves zijn een van de meest historische en cultureel belangrijke plekken in de Filipijnen. Het is een reeks van kalkstenen spelonken waar de overblijfselen van een oude cultuur zijn gevonden. Het is een onvergetelijke ervaring om dit deel van Filippijnse geschiedenis te ontdekken.

Een bezoek aan Puerto Princesa is niet compleet zonder een bezoek aan deze verborgen schatten. Het zijn niet alleen ongerepte en natuurlijke schoonheden, maar ze vertegenwoordigen ook de unieke cultuur en het erfgoed van het land.

Conclusie

Puerto Princesa is een bestemming met veel verborgen schatten die wachten op ontdekkers zoals jij. Het zijn deze plekjes die je reis onvergetelijk zullen maken. Vergeet niet om elke plaats te verkennen en om te genieten van al het moois dat deze bestemming te bieden heeft.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Hoe kom ik bij Nagtabon Beach?

Je kunt Nagtabon Beach bereiken door een bus of een privéauto te nemen van Puerto Princesa City. Het is ongeveer een uur rijden.

2. Kan ik Honda Bay eilanden op één dag bezoeken?

Ja, je kunt alle eilanden van Honda Bay op één dag bezoeken. Er zijn verschillende tourbedrijven die deze dagtochten organiseren.

3. Heeft Ugong Rock leeftijdsgrenzen voor deelname?

Er is geen specifieke leeftijdsgrens voor deelname aan de activiteiten op Ugong Rock. Echter, kinderen jonger dan zes jaar mogen niet deelnemen.

4. Kan ik tijdens het bezoek aan Iwahig Firefly Watching iets eten?

Nee, er is geen voedsel beschikbaar tijdens het bezoek. Zorg er dus voor dat je vooraf genoeg te eten hebt.

5. Wat is de beste tijd om Puerto Princesa te bezoeken?

De beste tijd om Puerto Princesa te bezoeken is van december tot mei. Tijdens deze maanden is er een droge en zonnige weersomstandigheid wat geschikt is voor alle activiteiten die in de buitenlucht plaatsvinden.

Share the Post:

Related Posts