10 verborgen pareltjes in Myanmar die je absoluut moet bezoeken

Myanmar, het voormalige Birma, is een prachtig land in Zuidoost-Azië dat bekend staat om zijn schitterende tempels, betoverende landschappen en fascinerende culturele tradities. Hoewel er ontelbare dingen zijn om te zien en te doen in Myanmar, zijn er enkele verborgen pareltjes die de meeste reizigers over het hoofd zien. Hier zijn 10 geheime plekken in Myanmar die je absoluut moet bezoeken.

1. Kakku

Kakku is een opmerkelijk complex van meer dan 2.400 boeddhistische stoepa’s in de buurt van het Inle-meer. Het is niet alleen een prachtige archeologische site, maar ook een belangrijke religieuze locatie voor de Shan-stam.

2. Putao

Putao is een bergachtig stadje in het uiterste noorden van Myanmar dat afgelegen is gelegen en een paradijs voor natuurliefhebbers is. Hier vind je ongerepte bossen, schilderachtige watervallen en wilde dieren zoals olifanten, tijgers en beren.

3. Hsipaw

Hsipaw is een charmant dorpje in het oosten van Myanmar dat bekend staat om zijn prachtige omgeving, charmante inwoners en rijke cultuur. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

4. Mrauk U

Mrauk U is een vergeten stad die een groot aantal prachtige tempels en pagodes huisvest. Het was eens de hoofdstad van een machtig koninkrijk en is nu een belangrijke historische locatie.

5. Ngapali

Ngapali is een van de mooiste stranden in Myanmar en wordt beschouwd als een verborgen juweeltje. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht op de Andamanse Zee.

6. Mount Victoria

Mount Victoria is de hoogste berg in de Chin-staat van Myanmar en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en valleien. Hier kunt u genieten van prachtige wandelingen en ontdekken hoe de lokale Chin-stam leeft.

7. Pyin Oo Lwin

Pyin Oo Lwin, ooit bekend als Maymyo, was vroeger een populaire zomervakantiebestemming voor de Britse kolonisten. De stad heeft nog steeds koloniale gebouwen en een sfeer van weleer.

8. Loikaw

Loikaw is de hoofdstad van de Kayah-staat en is bekend om zijn prachtige omgeving, betoverende meren en fascinerende cultuur. Hier kun je deelnemen aan het Padaung-stamgebruik en hun opmerkelijke lange nekken zien.

9. Inwa

Inwa, ook bekend als Ava, was ooit de hoofdstad van Myanmar en herbergt enkele van de meest indrukwekkende historische monumenten van het land. Het is een plaats van grote historische en culturele betekenis.

10. Chin-staat

De Chin-staat is een prachtig gebied met talloze verborgen schatten. Hier vindt u adembenemende landschappen, traditionele dorpen en ongelooflijke culturele ervaringen.

Myanmar heeft veel meer te bieden dan alleen de iconische tempels van Bagan en het Inle-meer. Door deze minder bekende pareltjes te bezoeken, krijg je een beter inzicht in de rijke geschiedenis en cultuur van het land en ervaar je de verbazingwekkende schoonheid van het platteland.

Wacht niet langer, pak je koffers en ga op avontuur in Myanmar!


Veelgestelde vragen over 10 verborgen pareltjes in Myanmar

1. Wat zijn de beste manieren om Putao te bereiken?

Putao ligt afgelegen en kan alleen per vliegtuig worden bereikt vanuit Yangon of Mandalay.

2. Is Mrauk U gemakkelijk bereikbaar?

Mrauk U kan per boot en bus worden bereikt vanuit Sittwe, maar de meeste reizigers beschouwen de boottocht als de meest aangename optie.

3. Zijn er interessante dingen te doen in Hsipaw?

Ja, Hsipaw heeft een aantal prachtige wandelpaden in de omgeving en biedt ook culturele ervaringen, zoals het bezoeken van lokale markten en het ontmoeten van de inwoners van de regio.

4. Welke activiteiten zijn er beschikbaar in Pyin Oo Lwin?

Pyin Oo Lwin is een rustige plaats met enkele prachtige wandelingen. Andere activiteiten zijn onder meer het bezoeken van de botanische tuinen, het verkennen van de koloniale gebouwen en het proeven van de lokale delicatessen.

5. Is reizen naar de Chin-staat gemakkelijk?

Reizen naar de Chin-staat kan een uitdaging zijn vanwege de ruige wegen en de beperkte infrastructuur. Echter, het is zeker de moeite waard om het gebied te bezoeken en ervaringen op te doen die je nergens anders kunt vinden.

Share the Post:

Related Posts