10 verborgen parels in Bellary die je niet mag missen tijdens je vakantie

Bellary is een opmerkelijke stad in de Deccan-Plateau-regio in het Indiase deelstaat Karnataka met een rijke geschiedenis en cultuur. De stad is bekend om zijn prachtige tempels, majestueuze forten en heerlijke streekgerechten. Maar er zijn ook enkele verborgen parels in Bellary die veel reizigers over het hoofd zien. In dit artikel zullen we je voorstellen aan 10 verborgen parels in Bellary die jouw vakantie naar deze stad onvergetelijk en betoverend zullen maken.

1. Belum Caves

De Belum Caves zijn een van de langste grottenstelsels van India en een van de populairste attracties van Bellary. De grotten bestaan uit verschillende kamers en zalen die zijn gevuld met stalactieten en stalagmieten en er zijn zelfs ondergrondse rivieren te vinden.

2. Hampi Bazaar

Hampi Bazaar is een levendige markt vlak bij de Hampi-tempels en is een perfecte plek om souvenirs te kopen. De markt wordt omringd door indrukwekkende architectuur en je vindt hier unieke items zoals handgemaakte sieraden en traditionele kleding.

3. Hazara Rama Temple

Hazara Rama Temple is een van de meest indrukwekkende tempels in Bellary. De tempel herbergt verschillende reliëfs die over de volledige lengte van de muren zijn uitgehouwen.

4. Daroji Sloth Bears Sanctuary

Het Daroji Sloth Bears Sanctuary is een bekroonde toeristische attractie van Bellary. De heuvelachtige savanne-achtige omgeving van het reservaat vormt het perfecte leefgebied voor de sloth bear en andere wilde dieren.

5. Anantapuram Lake

Anantapuram Lake is een rustig meer omringd door weelderige groene heuvels en de perfecte plek om te ontspannen na een dag vol sightseeing. Maak een wandeling langs het monumentale meer en geniet van de serene sfeer en de frisse lucht.

6. Queen’s Bath

De Queen’s Bath is een imposant gebouw gelegen binnen het Tungabhadra-gebied in Bellary. Het was oorspronkelijk een bad voor de koningin en haar hovelingen en is nu open voor het publiek.

7. Tungabhadra Dam

De Tungabhadra Dam is een enorme dam die het gelijknamige rivier controleert en Bellary beschermt tegen overstromingen. Het biedt ook prachtige uitzichten over de omgeving.

8. Munirabad

Munirabad is een klein stadje vlakbij Bellary en is een van de minst bezochte plaatsen in de regio. Hier vind je straten omringd door koloniale huizen, een prachtige waterval en een schitterende omgeving.

9. Dussehra festival

Het Dussehra festival is een van de beroemdste festivals in India en wordt jaarlijks gevierd in Bellary. Het vijfdaagse festival staat bekend om zijn prachtige processies, dansen en traditionele rituelen.

10. Kuntegadda Park

Kuntegadda Park is een schitterend park dat het perfecte toevluchtsoord is voor reizigers die even willen ontsnappen aan de drukte van de stad. Het park biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende platteland en er zijn verschillende activiteiten en attracties voor bezoekers.

Bellary heeft nog veel meer te bieden dan alleen deze verborgen parels! Ontdek de magie van deze stad zelf en plan nu jouw trip naar Bellary.

Share the Post:

Related Posts